Агро картата за Android таблети и телефони има нова визия

ZEMap вече изглежда по различен начин, който я прави още по-ефективна в ръцете на земеделските производители. Запознайте се с промените на цветовете, нивата на видимост и другите новости.

 • Добавени са горски райони и води

Дори да нямате на разположение мобилната версия на Google Earth, ще можете да виждате типа на част от обектите около Вашите имоти. С различен цвят и текстура са добавени следните типове обекти:

  • Широколистни, иглолистни и смесени гори
  • Храсти
  • Овощни насаждения, лозя и оризища
  • Скалисти места и кариери
  • Водни площи и блата

Screenshot_2014-11-23-15-40-16

Контурите на тези обекти са приблизителни и могат да служат само за груба ориентация. Те са създадени като отделна карта, която можете да копирате в папка AgroMaps заедно с картата на имотите. В случай, искате да използвате само GPS картата на имотите, оставете в папка AgroMaps само файла ZEMapBND.nm2 като изтриете или преместите в друга папка файла ZEMapCVR.nm2

 • Добавени са границите между отделните землища

Въпреки, че всеки номер на имот носи в себе си информация към кое землище принадлежи, сега можете да видите на дисплея къде точно минава границата между землищата. Ясно видимата кафява линия с името на селото дублира част от границите на крайните имоти или минава по пътища, дерета и слогове.

Screenshot_2014-11-23-15-41-58

Границите на землищата остават видими до мащаб 8 km., докато контурите на имотите се скриват след мащаб 1.2 km.

 • Нов цвят и дебелина на имотните граници

Границите на имотите са очертани с тъмно сини линии, чиято дебелина е около 1 метър. Синият цвят се вижда по-добре на дисплея, особено когато под имотите имате за основа типа на гората, например. С новата дебелина на линиите, имотите изчертават отлично дори на нови таблети с много висока резолюция на дисплея.

 

Screenshot_2014-11-23-15-44-46

Ако използвате нощен skin на софтуера, синия цвят се превръща в циан и Вашето внимание лесно се прехвърля изцяло върху границите на имотите.

Screenshot_2014-11-23-15-45-27

Screenshot_2014-11-23-15-45-36

 • Видимост на обектите до мащаб 8 km.

Видимост на имоти при мащаб над 1.2 км. като цяло е излишна, но с новите контури на землищните граници мащабите до 8 км. са полезни. Сега лесно можете да се ориентирате за разположението на всяко землище само с един поглед върху дисплея.

Screenshot_2014-11-23-15-39-49

 • Контурите на имотите не се виждат в 3D режим

3D изгледа може да е полезен когато шофирате, но при трасиране на имот винаги се използва 2D карта, която се доближава максимално до КВС картата, разпечатана на хартия. В 3D режим остават видими само номерата на имотите и останалите обекти.

Screenshot_2014-11-23-15-48-24

Част от ZEMap агро картата вече е и допустимия слой за съответната година. С плътен сив контур на картата можете да виждате допустимия слой и лесно да се ориентирате къде попадат Вашите имоти и обработваеми масиви.

Dop

Данните за покритието и допустимия слой се съдържат в отделни файлове и нямат общо с основната карта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s